Svedende planter

Ingen have uden vand. Der­for van­der vi i øje­b­likket haven, sådan at det vi har plantet også over­lever. Planterne kan ikke klare var­men uden at kunne for­dampe vand og køles ned. Vores jord er sandet og der­for er vand­ings­be­hovet større end på andre typer mere fed jord.

DSC05679

Vi har ind­sam­let reg­n­vand, men det rækker jo kun indtil naturen fylder tanken op igen. Jeg tror vi bliv­er nød­saget til at sætte lidt ekstra kapacitet op til næste sæson, selvom vi vel ikke får så tør en peri­ode igen lige med det samme.

DSC05672

Krukker skal van­des jævn­ligt. Men især bon­sai der ofte står i særligt små skåle (af æstetiske årsager), skal van­des dagligt. De mind­ste bon­sai van­des to gange om dagen på varme og blæsende dage. Ellers kan de ikke køles godt nok af via tran­spi­ra­tio­nen, og kan lide skade. I værste fald dø af varme og udtør­ring. Lidt ærg­erligt at bruge måske tyve år på at arbe­jde med et smukt træ, og så lade det dø pga. et par dage uden vand. Så førstepri­or­itet mor­gen og aften, er fokus på vand­ings­be­hovet.

Men smukt er det alt sam­men, og væk­sten er fin end­nu. Kun få blad­skad­er på etablerede planter, mens nogle bam­bus, der blev fly­t­tet tidl. i år ikke ser for pæne ud. Men rød­derne får vand, og så sky­der de igen til næste år.

Følg med på sociale medi­er

3 kommentarer til “Svedende planter”

  1. Pingback: Svedende planter – Bonsai Vaerkstedet Denmark

  2. Smukke billed­er:) Ja, det er et stort arbe­jde at vande for tiden. Vi har dog ler­jord, men planterne er alligev­el beg­y­n­dt at tørste efter vand. Vi van­der dog kun det aller­mest nød­vendi­ge, men vi håber på en reg­n­byge, men den lad­er vist vente på sig.

  3. Tak. Regn kom­mer der desværre ikke noget af lige foreløbigt. Sådan en god lang som­mer­nats reg­n­byge vil ellers være vel­signet lige nu 🙂

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: