Sommerregn

Du danske som­mer.…… er fuld af regn. Man kunne godt for­vente lidt mere af som­meren, — eller det gør jeg ihvert­fald. Men når det nu skal reg­ne, og bliv­er ved med at reg­ne, så væl­ger jeg at gå ud i haven og nyde den stil­hed og særlige stemn­ing der er efter en nats som­mer­regn.

DSC05240

Imens afven­ter jeg solens tilbageven­den, og accepter­er mod­stræbende at reg­nen ihvert­fald er godt for planterne. Ikke mindst for mine bon­sai, som trives vældig godt med afvek­slende sol og regn. Bon­sai er træer, der holdes i minia­ture stør­relse ved omhyggelig klip­n­ing og kærlig ple­je. Reg­nen gør dem godt, og let­ter min del af den daglige vand­ing.

DSC05236
Mont­bre­tia.

Min per­son­lige favorit­blomst er netop sprunget ud. Mont­bre­tia er en utroligt smuk ekso­tisk blomst med dens stærke dybe farve og ele­gante form. Dagen er red­det.

Den kan blom­stre helt til okto­ber, og denne rød-orange sort Cro­cos­mia × cro­cos­mi­iflo­ra ‘Lucifer’ bliv­er ca. 80–90 cm høj. Den trives bedst i en jord der ikke for fugtig om vin­teren, for knold­ene kan rådne og skal så tages op. Men her står den per­fekt på en beskyt­tet lun plads i en god let skov­muld.

Det er stadig en lille plante i haven, men den skal nok vokse til rel­a­tivt hur­tigt.

Følg med på sociale medi­er

1 kommentar til “Sommerregn”

  1. Pingback: Sommerregn – Bonsai Vaerkstedet Denmark

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: