Skønhedsøjne i haven

DSC05480I nogle år har vi haft som­merblom­sten Skøn­hed­sø­je, Tinc­to­ria, i haven. Den er et must i vores have hvor den lyser op med sine vari­erede gul-rød-brune bland­ede blom­ster. Det er lette blom­ster på lange stilke der svæver hen over og imellem de andre planter. I Øvrigt fin til afskæring til vas­er, selvom de ikke hold­er mange dage.

DSC05479

Skøn­hed­sø­je er i prin­cip­pet ikke overv­in­trende, og vis­ner ned i efteråret når frosten kom­mer. Men erfarin­gen de år vi har haft den, er at den alligev­el dukker op igen når overv­in­trende frø spir­er. Hvis de lig­ger beskyt­tet under blade og evt. sne, ser de ud til at klare en almin­delig vin­ter.

DSC06491

Jeg for­spir­er alligev­el altid nogle ekstra, for at være sikker på vi får det antal vi ønsker. Lige nu er der ikke udsigt til forår og som­mer, men det kom­mer jo. Og i løbet af et par måned­er ser hav­erne rundt om i lan­det helt anderledes frodi­ge ud end i skrivende stund.

I starten af juni er Skøn­hed­sø­je igen igang med at sprede farve i bedene.

Følg med på sociale medi­er

2 kommentarer til “Skønhedsøjne i haven”

  1. Igen vis­er du flotte billed­er 🙂
    Jeg er for­bavset over, at du kan få dem til at blom­stre fra starten af juni. Jeg synes, et af prob­le­merne, ved selv at så, er, at blom­stringerne kom­mer så sent, at jeg ikke har tålmodighed til at vente, og så køber jeg færdi­ge planter. Men pri­mo juni lyder ok.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: