Nyd haven nu

Det er nu haven skal nydes. For­di foråret banker på med sol­skin og liv­givende ener­gi. Og er der noget der er brug for lige nu, så er det da det. Jeg hør­er til dem, der skal arbe­jde. Med infor­ma­tion om hvor­dan ver­den udvikler sig, også helt lokalt. Efter en lang dag med bekym­ringer som hov­edemne, er der brug for at tanke op igen og få ro i hov­edet.

Det får jeg bedst ved at gå i haven. Om det er for at lave noget, eller bare få et “moment of zen”, er under­ord­net. Jeg skal bare derud en tur mor­gen og aften. Nogle gange er det fem min­ut­ter. Andre gang i timevis.

Foråret er havens højdepunkt

Foråret er nok højdepunk­tet i haven. For­di der dagligt sker foran­dringer. Det der var et blad lukket inde i sin beskyt­tende knop i morges, kan være beg­y­n­dt at åbne sig op mod ver­den ved solnedgang. Det som ser livløst og vis­sent ud, sky­der plud­seligt nye kraftige skud. Alt for­van­dles i de næste uger.

Og så er der duftene. Den søde duft af blom­sterne på Vibur­num, ser jeg frem til hvert år på den her tid. Senere kom­mer roserne, men det er altid den første jeg værd­sæt­ter mest tror jeg.

Rosen New Dawn sky­der nye skud, og til som­mer vil den være fyldt med lyserøde blom­ster.

I den anden ende af haven står bon­sai som i detal­jeret form fold­er sarte nye blade ud. I aften­solen bliv­er bladene på de Japanske Ahorn end­nu smukkere. Heldigvis er det et par timer end­nu til arbe­jds­da­gen starter. Så nu lukker jeg låget på den bær­bare, og får lidt jord under neg­lene og lys i ansigtet. 🙂

 

Følg med på sociale medi­er

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: