Ny skribent på Havefolket

Når det sid­ste blad har ramt jor­den går vi i hygge­hjør­net med lev­ende og elek­triske lys derude. Nor­malt er jeg den havetype som går lidt i hi med haven når kulde og regn er den fremhersk­ende vejr­type. Men have­liv­et starter jo igen ligeså snart det er slut. Ikke så meget havear­be­jde. Men straks starter plan­lægn­ing og drømme om den nye sæson. Have­bøger. Haver på tv. Frøkat­a­loger. You name it.

Havefolket

Noget nyt i år som hold­er havedamp­en oppe, er at jeg fra årsskiftet sæt­ter fin­grene på tas­taturet og skriv­er et månedligt bidrag til Have­folket. Det vil holde mere gang i have­humøret hen­over vin­teren.

Jeg vil skrive om stort og småt fra livet i haven. Det glæder jeg mig til at dele med jer. Første søndag i hver måned får du en klumme fra haven. Og billed­er naturligvis. For jeg elsker at tage have­billed­er.

Efteråret har sat sig igennem

Det er nu urimeligt tydeligt at efteråret har fortrængt mageligt ude­ve­jr. Med regn og lave tem­per­a­tur­er, der opfor­dr­er til brug af hal­størk­læde og varm kakao.

I år forsøger vi at få gjort haven lidt mere klar til vin­teren end sæd­van­ligt. Det sker som regel at man mis­ter lysten lidt til at holde det hele i orden når der ikke er sol og over 20 grad­er at boltre sig i. Men det er nu alligev­el ret rart at få fjer­net de fleste blade fra gan­gene. Eller bare tage en runde med kaf­fekop­pen som følgesvend.

Sådan en efterårs eller vin­ter­dag må haven godt være i dvale, så længe den ikke er alt for rodet. Så kan den nydes. Bladene fejes ind i bedene og frø­s­tandende får lov at stå og pynte. Hvis det ikke allerede er mørkt når jeg kom­mer hjem fra arbe­jde og inden jeg tager afst­ed om mor­ge­nen, skal jeg altid lige ud og vende i haven. Det giv­er lige den der ro og glæde der også er brug for i den kolde tid.

Nu skal jeg bare finde første emne til jan­u­ars klumme på Have­folket

 

 

Følg med på sociale medi­er

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: