Ny skribent på Havefolket

Når det sidste blad har ramt jorden går vi i hyggehjørnet med levende og elektriske lys derude. Normalt er jeg den havetype som går lidt i hi med haven når kulde og regn er den fremherskende vejrtype. Men havelivet starter jo igen ligeså snart det er slut. Ikke så meget havearbejde. Men straks starter planlægning og drømme om den nye sæson. Havebøger. Haver på tv. Frøkataloger. You name it.

Havefolket

Noget nyt i år som holder havedampen oppe, er at jeg fra årsskiftet sætter fingrene på tastaturet og skriver et månedligt bidrag til Havefolket. Det vil holde mere gang i havehumøret henover vinteren.

Jeg vil skrive om stort og småt fra livet i haven. Det glæder jeg mig til at dele med jer. Første søndag i hver måned får du en klumme fra haven. Og billeder naturligvis. For jeg elsker at tage havebilleder.

Efteråret har sat sig igennem

Det er nu urimeligt tydeligt at efteråret har fortrængt mageligt udevejr. Med regn og lave temperaturer, der opfordrer til brug af halstørklæde og varm kakao.

I år forsøger vi at få gjort haven lidt mere klar til vinteren end sædvanligt. Det sker som regel at man mister lysten lidt til at holde det hele i orden når der ikke er sol og over 20 grader at boltre sig i. Men det er nu alligevel ret rart at få fjernet de fleste blade fra gangene. Eller bare tage en runde med kaffekoppen som følgesvend.

Sådan en efterårs eller vinterdag må haven godt være i dvale, så længe den ikke er alt for rodet. Så kan den nydes. Bladene fejes ind i bedene og frøstandende får lov at stå og pynte. Hvis det ikke allerede er mørkt når jeg kommer hjem fra arbejde og inden jeg tager afsted om morgenen, skal jeg altid lige ud og vende i haven. Det giver lige den der ro og glæde der også er brug for i den kolde tid.

Nu skal jeg bare finde første emne til januars klumme på Havefolket

 

 

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: