Italiensk havekunst

Nogle gange falder man over de sjove ting ved et til­fælde. På denne som­mers ferie til Toscana i Ital­ien kørte vi en lille tur, og lige i nærhe­den af vores base opdagede vi, hen­over en mur, det der kunne se ud som et sted hvor de sol­gte ter­ra­cot­takrukker. Der­for svingede vi bilen ind ad ind­kørslen. Men, det var bare ikke kun ter­ra­cot­takrukker, der gemte sig bag den store git­ter­låge og den lange mur i Bar­beri­no.

DSC06273

Har aldrig set noget lig­nende. Det var lidt lige­som at dumpe ind i scenografens lager til en his­torisk Hol­ly­wood­film. Bort­set fra, at her var det den ægte vare og ikke fake. Antikke skulp­tur­er, krukker, løver, hegn, sten­belægninger og end­da et pom­pøst (og ikke så smag­fuldt) delfin­spring­vand på lange rækker og i en næsten uover­skuelig mængde. Inden­for var der også deko­ra­tionst­ing til huset. Fra gam­le bar­ber­stole, til rust­ninger og vand­han­er.DSC06253Fam­i­liefore­ta­genet sam­ler antikke havedeko­ra­tioner af enhver art fra ned­lagte vil­laer og slotte m.m. i Ital­ien og Frankrig. Det sælges så videre, til bl.a. rige (og excen­triske) kun­der, og knap så rige (som os selv), da vi fandt lidt, der var til at betale.DSC06243Et over­flødighed­shorn i alt til haven. Meget af det smukt til den rette have, og andet kan man kun gisne om hvem der vil have. Rober­to sol­gte et par havevas­er og en lille fig­ur til os, som vi nok skal vise senere. Men herun­der et billedgal­leri fra  Ra-Ma i Bar­beri­no Val d’El­sa, Toscana at gå på opdagelse i.

 

Følg med på sociale medi­er

5 kommentarer til “Italiensk havekunst”

  1. Pingback: Italiensk havekunst – Bonsai Vaerkstedet Denmark

  2. Det da en vidun­derlige rejse i har været på og sikken i vad­er i spæn­dende ting, håber du har bestilt et vognlæs..hihi. Tak for kikket.

  3. Nu fandt jeg ud af at kommenere: Hvor er det nogle smukke ting. Dine billed­er er også utroligt fine. Tak for tip.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: