Hullet blev til en sø

Er der noget, der er liv­givende i en have, så er det vand. På den ene eller den anden måde. Nu har vi færdig­gjort selve søen i den del af haven, som har ligget brak siden vi fly­t­tede ind for hal­van­det år siden.

DSC06927

I som­mers gravede jeg selve hul­let. Ved hånd­kraft, og lidt ad gan­gen, for ikke at ødelægge ryggen på en gang. Nu er det fyldt med vand, og en mur er bygget til en vand­fontæne (foran­ket 90 cm ned i jor­den som det skal, for ikke at blive påvir­ket af frost). En mere fyldest­gørende beskriv­else om anlæggelse af en sø eller havedam vil jeg nok skrive ved en senere lej­lighed.

Inspir­eret af den gule have fra Haven i Hune, er området omkring søen holdt i gule, brændte gule og hvide blom­ster. Det giv­er en særlig ro at holde farve­ton­erne begrænsede. Sam­tidigt vil de lyse blom­ster spe­jle sig fint i van­det.

DSC06915

Beplant­nin­gen er stort set alt sam­men fun­det og fly­t­tet fra andre sted­er i haven. Vand­planterne og enkelte have­planter, er tilkøbt. I dammen er der koikarp­er, som man kan sid­de og falde i staver over, lige­som vand­fig­urens vand­stråle kan få mig til at falde i søvn i liggestolen. Næste sæson vil det hele gro tæt­tere og hur­tigt fylde de tomme huller ud. Træde­breg­n­er er sat i bun­den sam­men med lærke­spore, så stenkan­ten bliv­er tilvok­set og får et tæt frodigt udtryk uden bar jord.

Søen er ren med­i­ta­tion og her find­er jeg den ro som der ikke altid er nok af i hverda­gen.

Følg med på sociale medi­er

6 kommentarer til “Hullet blev til en sø”

  1. Det er bare så smukt og ser ud som om den altid har ligget der! Jeg er vild med jeres have og den måde I bruger krukker og opstill­inger af jeres fund!

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: