Hønsetarm i krukke

Det er ikke en lokal gry­deret, og jeg beklager den lidet flat­terende over­skrift. Men den grålige bund­be­plant­ning i krukkerne lyder navnet Hønse­tarm, Cerastium tomen­to­sum ´Sil­ver­stone´. Det skyldes en hinde inden i blom­sten som tilsyneladende kan ligne en hønse­tarm. Jeg har ca. 200 andre forslag til hvad den her frem­ra­gende lille plante kan hed­de, men det løb er nok kørt. 🙂

Et af efterårets gøremål i haven, er at udskifte de planter som hen­over som­meren er blevet lidt trætte. De hold­er jo ikke evigt alle­sam­men. Eller gør de?

Plant genbrugeligt

I som­mer stod krukkerne med den hvide skærmlil­je, Aga­pan­thus cam­pan­u­la­tus ”Albus”. De fyldte krukkerne godt ud nu. Nu er de holdt op med at blom­stre, og fly­t­tet til en anden krukke. Inden vin­ter skal de ind og overv­in­tres. Det føl­ger jeg op på senere.

Der er mange kort­varige sæson­blom­ster man kan plante i krukkerne. Men man kan også bruge krukkerne som mellem­sta­tion til planter, der efter endt tjen­este kan komme ud i haven. Der­for har jeg val­gt at plante krukkerne til med efterårslyngCal­lu­na vul­garis, og hønse­tarm. Begge dele kan plantes ud i haven når de skal udskiftes med nyt.

Sølvgråt

Hønse­tarm er end­da hen­tet i haven, og fun­ger­er som fin bund og afdækn­ing af jord i havevaserne. De kan komme tilbage til haven igen, eller fort­sætte deres liv i vaserne med nye part­nere senere. Beplant­nin­gen her kan fint klare sig til hen på vin­teren, hvor man så kan finde på noget nyt. Og planterne kom­mer i haven og lever videre. Den behøver bare at få lidt rod med, så vokser den fint. Den bliv­er ikke mere end omkring 10–12 cm høj og får små hvide blom­ster i maj og juni. Men det er lige så meget pga. det deko­ra­tive sølv­grå løv at den er en god kant­plante. Tåler mange slags jord, og tåler også lidt tørre jord­forhold. Der­for trives den fint i havens sand­ede jord.

Følg med på sociale medi­er

2 kommentarer til “Hønsetarm i krukke”

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: