Havetip nr 8 — Magnolia

Dagens havetip er nr. 8 i april. Hele måne­den er der et lille dagligt havetip til dig.

Magnolia

Lige nu springer mag­no­lia ud. Med store eller min­dre blom­ster. Og hvis du gerne vil have en mag­no­lia i haven, er det nu du skal se efter dem i planteskolen. Så du kan se blom­sterne, og beslutte hvilken sort du gerne vil have.

Når du planter i foråret, er det særligt vigtigt, at huske på at vande træet helt til efteråret. Ellers får rød­derne ikke fat, og da de ikke rækker særligt dybt den første væk­st­sæ­son, er det vigtigt at blive ved med at vande. Året efter klar­er træet sig som regel fint.

Mag­no­lia ‘Genie‘

De fleste mag­no­lia vokser rel­a­tivt lang­somt og fås i mange stør­relser. Fra 2 m højde op til omkring 10 m.  En af de min­dre og lidt særlige af slagsen er Mag­no­lia Genie‘. Den anskaffede jeg mig for tre år siden efter at have set den i Haven i Hune. En fan­tastisk smuk dyb rød blomst, som blom­str­er rigt i foråret. Og som kom­mer med en lille efterblom­string i efteråret.

De fleste mag­no­li­er trives bedst i sol og læ. En und­tagelser er åkan­de­mag­no­li­aen, Mag­no­lia sieboldii, der kræver let skygge. Jor­den skal være kalk­fri og gerne lidt sur. Sandet jord er der­for fin, og ellers kan der til­føres lidt spag­num når træet plantes.

Følg med på sociale medi­er

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: