Havetip nr. 3 — forårsblomster

Hver dag i april er der et nyt havetip, eller bare en ide til en ting du kan fore­tage dig i haven.

I havetip nr. 1 tømte jeg en krukke, efter hyac­in­ten havde udfyldt for­målet. Så står man med en tom krukke, og det er ikke varmt nok til som­merblom­ster.

Det er måske heller ikke slut med nat­te­frost udsat­te sted­er. Så de rigtige planter skal vælges.

Hvide blomster

Der er jo gult på påske­menu­en om lidt, men der er også  de gode klas­siske nar­ciss­er og per­lehy­ac­in­ter, der kan opfylde trangen til blom­ster i haven. Inden der rigtigt kom­mer gang i den derude.

Val­get på en hvid nar­cis ´Bridal Crown´og ditto perlehyacint´White Magic´.

Begge kom­mer naturligvis videre ud i havens bede når de afløs­es af andet.

Husk at købe blom­ster, for vores danske gart­ner­ier lid­er under krisen. Det gør de lokale blom­ster­han­dlere også, så jeg købte de her på Dalumvej i Odense på vejen hjem frem­for i et super­marked.

Dagens tip

Et godt lille fif når du planter i en krukke, er ikke af fylde jord helt op til kan­ten. Lad en lille kant være så jor­den ikke skylles af når der van­des. Desu­den bliv­er van­det bedre i krukken i stedet for at løbe over. Jor­den kan være kom­post fra haven, eller en god krukkemuld købt til for­målet.

Jeg afs­lut­ter med lidt mos, så det hele ser friskt og grønt ud. Enkelt og smukt. Ikke overdådigt, men bare enkelt og fint.

Husk at tage en kop kaffe, eller hvad du fore­trækker, efter hårdt arbe­jde 😉 Man skal også nyde det.

Følg med på sociale medi­er

4 kommentarer til “Havetip nr. 3 — forårsblomster”

  1. Det er så fint med nar­cissier. Jeg har fak­tisk ikke nogen i haven. Der­i­mod har jeg de skønneste påske­lil­jer som er både gule og hvide. Jeg skal da vist have fat i nogle hvide nar­cissier.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: