Havetip nr. 4 — Stauder i krukke

Hver dag i april får du et lille havetip eller en idé af mig.

Nor­malt er krukker for­be­holdt sæson­blom­ster. Men sid­ste år etablerede jeg en krukke til staud­er. Sim­pelthen for­di vi har noget meget sandet jord, og en af mine favorit­blom­ster ikke trives i det. Der­for får en af de hårdt­brændte (og dermed mere hold­bare) ter­ra­cot­ta-krukker æren af at huse en Rid­der­spore. Min mors favorit­blomst, og der­for noget særligt for mig.

Del­phini­um trives bare ikke i sandet jord, så løs­nin­gen måtte blive en stor krukke med de rette jord­forhold. Og det går rigtigt fint. Krukkens planter til­føres organ­isk gød­ning i løbet af sæso­nen, og skal van­des godt lige­som alle andre krukker med planter skal.

Staudekrukken

Så kan jeg have mine yndlings­blom­ster der, som ellers ikke vil trives i den jord der er her på stedet.

Der skal dog ydes samme omsorg for opryd­ning og til­førsel af lidt frisk topjord som der skal i haven. 

Med års mellem­rum skal det hele graves op, deles og gen­plantes i frisk jord. Men det tager vi til den tid.  Lige nu er de visne stilke fjer­net, og lidt ny jord fra kom­posten til­ført. Glæder mig til det hele blom­str­er til som­mer.

Følg med på sociale medi­er

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: