Havetip 20 — Lad dig ikke friste

Det er tyvende havetip i april. Det daglige havetip fort­sæt­ter måne­den ud.

Fristelser, der dufter af sommer

Mete­o­rologerne lover 4 grad­er om nat­ten, og 14 om dagen. Al logik siger, at der ikke kan ske noget ved at købe et par Som­merfuglelaven­del og sætte i en krukke. Men, for der måtte jo komme et men, det er alt for tidligt.

Som billedet vis­er fra mor­ge­nens gåtur med hun­dene, er der stadig bid i luften ved nabo­marken, der lig­ger åbent og frit. Mælke­bøt­terne er smukke i deres frostind­pakn­ing, men de kan også tåle  mosten.

I haven kan der være plet­ter uden at nat­te­frosten ram­mer. Men det er stadig meget nat­tekoldt når der sam­men­lignes med var­men, der ram­mer en læn­gere oppe ad dagen i sol­strålerne. Den varme, der kan give fornem­melser af, at det må være varmt nok til at som­merens blom­ster skal i ind­køb­skur­ven.

 

Span­sk Mar­guer­it, pelargonier og andet godt står allerede på pallerne uden­for super­markedet. Men der er også dømt under­gang og spildte penge, for nat­te­frosten er her end­nu mange sted­er. Og det tager livet af planter, der ikke er designet til lave tem­per­a­tur­er. Helt hen i maj kan der komme nat­te­frost uanset at tem­per­aturske­maet siger noget andet på DMI. Det vil selvføl­gelig glæde gart­neren, at du skal købe samme planter to gange, men de kan støttes på andre måder.

Tøv en kende, og hold dig til forårets løg­planter som vibeæg og hyac­in­ter, eller tuli­pan­er i pot­ter. Sted­moderblom­ster, eller de små horn­vi­o­l­er, er også farverige forår­s­planter, og sid­st­nævnte kan berige haven år efter år, hvis de plantes ud når der skal andet i krukkerne. De spred­er sig vil­ligt med frø og opstår i mange forskel­lige farv­er.

Men indtil videre. Hold øje med den lokale nat­te­frost, som kan vari­er­er meget lokalt.

Frost fra nat­ten bider i græs­set.
Følg med på sociale medi­er

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: