Er der forår i luften?

Jeg synes der er fornem­melser af forår i luften. Efter en tur til Bel­gien i week­enden for at pro­mo­vere min nye bon­sai­bog, er jeg hjemme igen.

Og fug­lene pip­per anderledes end før. Ja, de har nærmest været stille mens de har skut­tet sig for flere måned­ers regn. Men nu er de ved at få forårskuller og blive klar til at pro­duc­ere æg og nyt liv, bedømt på sti­gende aktivitet i luften, og der­til hørende fugle­sang. Er der noget bedre end fugle­sang?

Den fraværende vin­ter har været usæd­van­lig. Ganske få næt­ter med et snert af nat­te­frost er det blevet til. Indtil nu. Man ved aldrig.

Bær fra sid­ste år og ny vækst på en gang.

Hvor tidligt skal man gå i gang i haven?

HVIS ikke der kom­mer et tilbages­lag i vejret, vil det blive et ekstremt tidligt forår. Mange planter spir­er allerede, og træernes knop­per svul­mer. På mine bon­sai er det end­nu tydeligere. Jeg tror aldrig de har beg­y­n­dt så tidligt. Nogle træer og planter er styret mest af lyset, mens andre også påvirkes af den sti­gende tem­per­atur, eller begge dele. Uanset hvor opti­mistisk jeg er, er jeg også så real­is­tisk, at jeg vil passe på med at sætte planterne for tidligt igang inde. Jeg har frøsået lidt allerede, og mere er på vej. Men jeg hold­er mig til pla­nen så det ikke bliv­er for tidligt. Ellers risik­er­er jeg et tilbages­lag hvis sarte væk­ster kom­mer ud for tidligt uden at være stærke nok til det.

Scil­la mark­er­er foråret med sin smukke blå blom­ster.

Lige nu vil jeg få ryd­det op i de bede, der er lidt forsømte. Så det hele kan være klart til det forår som ven­ter lige om hjør­net. Tuli­pan­er og andre løg­planter er godt på vej. Det bliv­er skønt når det hele fold­er sig ud igen.

Følg med på sociale medi­er

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: