En kølig aprilsaften

Vi er tre som del­er inter­essen for bon­sai, og da én var lagt ned med et oper­eret knæ, var vi to der mødtes en kølig (læs kold) apri­laften. Omplant­ning af bon­sai er en klas­sisk (og vigtig) forårs­be­given­hed, da træerne skal have frisk jord med års mellem­rum, og rød­derne skal beskæres så ny friske rød­der kan holde træet sundt og i god vækst.

L1011202

Aza­leaen her er en større bon­sai med en fin stamme, der udtrykker den alder, der ønskes af en bon­sai. Bon­saien er Tor­ben Ped­er­sens, og efter den gam­le jord er delvist fjer­net skal der til­føres ny jord, med en god del grus som sikr­er godt dræn, og ilt til rød­derne.

På billed­se­rien med den lille bon­sai, shohin-bon­sai (ca. under 21 cm i høj­den), kan hele processen ses når en bon­sai omplantes. Bon­saien er min, og den er oprindeligt købt som en planteskole­plante, der er formet og dyr­ket som bon­sai. Typisk tager det mellem fem og femten år at skabe en bon­sai fra et rå-mate­ri­ale som f.eks. en planteskole­plante eller et træ gravet op i en have, eller i naturen med fornø­den tilladelse.

L1010926

Følg med på sociale medi­er

2 kommentarer til “En kølig aprilsaften”

    1. Det er altid rart at kunne have fælles inter­esse med andre, udover det prak­tiske. Godt at kunne “nørde” igen­nem med ligesind­ede.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: