Eksotisk palmelilje i nordfynsk muld

Nord­fyn kan godt være ekso­tisk. Tro det eller lad være 🙂

Palmelil­jen gør ihvert­fald sit til at for­van­dle en lille plet til et glimt fra troperne. Om ikke andet, så i tankerne.

Yuc­ca fil­a­men­tosa (som efter sigende er et fork­ert art­snavn, som bare har fået lov at blive hæn­gende), er en tør­ketålende plante. Så den match­er per­fekt vores sand­ede jord.

Palmehaven

De smukke hvide blom­ster på lange stæn­gler pyn­ter i haven. De har iøvrigt været her en evighed men ikke blom­stret længe. Den tidligere ejer af huset og have­jor­den, en ældre dame, plant­ede dem. Men de har lidt under forskel­lige havee­jere siden, så der­for ingen blom­string. De har nogle knold­ede rød­der, og er ikke så nemme at slå ihjel. De pop­per end­da op mellem flis­erne med ihærdighed. Nu er de fly­t­tet ud i bedene, og forskøn­ner haven hvor de kom­mer bedre til deres ret.

Yuc­ca Palmelil­jen er en ca. 1 meter høj palme, og vokser i Cari­bi­en. Ja, det er den samme type som find­es som stue­plante. Mens den sid­st­nævnte kun tol­ererer tem­per­a­tur­er over fry­sepunk­tet og en tilværelse som stue­plante, klar­er Yuc­ca fil­a­men­tosa både hård frost og tørre som­re.

Dufter godt, gør den iøvrigt også mens den blom­ster fra juli til sep­tem­ber.

Følg med på sociale medi­er

1 kommentar til “Eksotisk palmelilje i nordfynsk muld”

  1. Billede num­mer to vis­er tydeligt, hvor fint den pass­er ind i bedet. Jeg er ikke vild med kom­mu­nale tilt­ag, hvor man planter for­frosne palmer ved en kold og blæsende dan­sk strand, men yuc­caen falder jo helt naturligt ind i havemiljøet trods sit ekso­tiske udseende.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: