Efterårets haveglæder

En af efterårets haveg­læder, er at havesæ­so­nen slet ikke er for­bi. Det indtryk kan man ellers godt få, når man ser hvad have­folk skriv­er og snakker om i de her dage. Ja, væk­sten er afta­gende for mange planter, og de løvfældende træer skifter så småt farve på bladene. Et sikkert tegn på, at de for­bered­er sig på dvalen hen­over vin­teren.

Rosernes genkomst

Men de remon­terende ros­er i haven, er slet ikke ind­stil­let på dvale. De blom­str­er som de ikke har gjort længe. Små nye knop­per dukker op hele tiden, og de ser sunde ud, nu hvor der er mere vand i jor­den og tem­per­a­tur­erne stadigvæk er rimelige.

Havee­jerne behøver heller ikke sætte sig i lænestolen i stuen og vente på forår. Der er mass­er af hyggelige timer tilbage i haven, med at sætte forårsløg, binde kla­treros­er op, eller få bragt de sartere krukke­planter i vin­ter­ly. Det kan være i en udestue, eller dri­vhuset. Jeg bruger lige nu det nyopførte havean­neks, og det er hyggeligt at sid­de derinde omgivet af grønne planter.

Kry­d­derurterne er kom­met ind i have-annek­set. Fran­sk estragon og alm. estragon plus timi­an.

Sundt for krop og sjæl

Og haven? Ja, den byder stadigvæk på nyt. Nu er efterårets asters tæt på udspring, som vil spille fint sam­men med både førnævnte ros­er og Dahlia.

Og kaf­fen kan sagtens nydes derud. Måske med et tæppe omkring sig i den friske klare efterårsluft. Det er godt for både lunger og sjæl.

Følg med på sociale medi­er

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: