Dahliaerne skal i hus

Dahli­aerne skal snart ind for vin­teren. Det kom­mer helt an på vejret, for der er ingen grund til at tage dem ind før tid. De tåler ikke ikke frost, men lad bare blom­sterne og deres stæn­gler få en snert nat­te­frost inden de kom­mer op af jor­den. De klap­per sam­men når de har fået frosten at mærke, men knold­ene klar­er det fint en enkelt nat.

Så længe der ikke er tale om mere end en nat med én minus­grad i luften.

 

Lad dem blive ude længe

Jeg lad­er mine Dahli­aer (Georgin­er) blive i jor­den så længe som muligt. For at få mest mulig glæde af blom­strin­gen. I år har sæso­nen varet ekstra længe, og det er bare om at nyde det så længe det var­er.

Alligev­el har jeg taget et spades­tik i en af de større krukker, da Dahli­aen Night Queen beg­y­n­dte at se noget træt ud efter en lang sæson. Så op med dem. Og du kan se hvor­dan de håndteres, deles, og vin­terop­be­vares i ugens medlems-video.

 

Følg med på sociale medi­er

2 kommentarer til “Dahliaerne skal i hus”

  1. Er det nok bare at holde dem i en lukket ter­rasse hvor der er vin­duer der kan åbnes, hvis der er behov for det? Terassen kan også opvarmes. Er det nød­vendigt for mig at tage dem ind?

  2. Hej Cecilie
    Det han­dler alene om at de ikke tåler frost. Så hvis du renser dem for jord og del­er dem (som vist i videoen) og hold­er dem opbe­varet mellem 3–8 grad­er ca. så er det fint. Se evt. videoen hvor­dan du gør. (Det koster ikke noget den første måned som er en gratis prøvepe­ri­ode).
    MVH Morten Albek

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: