Dagens havetip nr. 2 — brug en skarp saks

Vigtighe­den af at bruge skarpt værk­tøj er måske større end du tror. Det er ikke kun for at gøre arbe­jdet let­tere, men for at mindske skaderne når du f.eks. klip­per grene af et træ.

Sørg for at sak­sen altid er skarp. Jeg bruger min elskede Fel­co, som har udskiftelige blade, hvis de bliv­er mere slidte end jeg kan slibe dem op. Jeg har fak­tisk to. En til groft arbe­jde, og en til beskæring.

Hvis sak­sen er slidt så knus­es vedet og bak­terier og virus kan trænge ind i såret. Et rent skarpt snit sikr­er den opti­male heling.

Når du klip­per eller saver en gren af, så skal du sørge for at snit­tet er så lille så muligt. Dvs. at du skær­er lige på grenen når det er muligt. Så bliv­er over­fladen, der skal hele op, min­dre end hvis der skæres skråt. En und­tagelse fra reglen, for det er der jo næsten altid, er at grene hvor snit­tet vil ligge van­dret og sam­le vand, så er det bedre med et skråt snit så van­det kan løbe af. Eller at beskære et andet sted. God tur i haven med en skarp saks — som også gør dit havear­be­jde nem­mere 🙂

Følg med på sociale medi­er

3 kommentarer til “Dagens havetip nr. 2 — brug en skarp saks”

  1. Ja man kan gøre mere skade end gavn med sløve red­sk­aber.
    Dejligt at få tips hver dag ?

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: