Blomsteroaser midt i byen

DSC05996-001Vi har behov for blom­ster og grøn “natur”. Også når man bor i byen. Vi er lige kom­met hjem efter et par dage i Berlin, og mange sted­er støder man på urban gar­den­ing. Det dækker oftest over andet en bag- og gård­haver. Urban gar­den­ing han­dler om at plante en lille have på selv de mind­ste områder, og som regel på offentlige områder ved for­tove hvor det offentlige ikke tager sig af det.

DSC05995

Det er f.eks. ved vejtræer og for­tove, hvor jor­den ellers lig­ger brak. Beboerne i området planter selv sol­sikker o.a. for at forskønne området. Det er forskel­ligt fra gade til gade hvor meget, eller lidt, der bliv­er gjort ud af det. Men indimellem cafeer, ved siden af park­er­ingspladser og hvor der er jord tilgæn­geligt pop­per små grønne og blom­ster­rige oaser op midt i byen.

DSC05973

Jeg synes det er livs­bekræf­tende og dejligt at der er vil­je til at plante og se ting gro, og selvføl­gelig forskønne ellers triste områder. Og så er det dejligt at være hjemme i vores egen lille oase igen omgivet af blom­ster, træer og mark­er.

Følg med på sociale medi­er

1 kommentar til “Blomsteroaser midt i byen”

  1. Pingback: Blomsteroaser midt i byen – Bonsai Vaerkstedet Denmark

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: