Biskop og havevejr

Det var pokkers. Biskop­pen skifter farve fra gul til hvid. Som det nogle gange sker med foræ­dlede planter og blom­ster, skifter de tilbage til den stamme de kom fra. Oftest er de oprindelige farv­er de stærkeste og det kan få en forædlet vari­a­tion til at springe tilbage til den farve eller form, som er stærkere genetisk. Det kan ske på en enkelt gren eller stilk. Sådan som det ses på Dahlia Bishop of York her i haven. Det kan også være delvist, sådan at kun noget af blom­sten eller bladet skifter farve. Det sker der ikke noget ved. Man kan bare forun­dres over naturens evne til at udvikle sig og lade sig under­holde.

Dahlia ‘Bish­op of York‘ i selv­val­gt hvid udgave. Nor­malt er den gul.
Den hvide udgave af Dahlia ‘Bish­op of York‘ med sin gule søsk­ende i bag­grun­den.

Den hvide udgave af D. Bishop of York vil ikke være en per­ma­nent farve. Knold­ene  vil stadigvæk være kod­ede med den gule blomst gen­er, og de vil sikkert fort­sætte i den stil næste sæson. Men det er også sandsyn­ligt at den hvide udgave vil dukke op igen, da gen­erne ser ud til ikke at være så stærke.

Ny video i weekenden

Det er haveve­jr, og imor­gen optager jeg en ny video med fokus på del­ing af staud­er. Den udkom­mer på søndag. Lige nu er et rigtigt godt tid­spunkt at dele staud­er og ind­sam­le frø. Vejret er køligere og planterne, er ved at sende energien ned til rød­derne. Jor­den er stadig lun, og det giv­er en god start for nyplant­ede staud­er inden vin­teren.

 

Følg med på sociale medi­er
%d bloggers like this: