Tsukubai på vej

En del af min have (Lisbeth hersker over en anden del af haven) er indrettet til mine bonsai. Og den del er også anlagt med inspiration fra mine ture til Japan. Lige nu (Juli 2016) har jeg etableret det grundlæggende, og herunder en Tsukubai. Der skal stadig beplantes omkring arrangementet, men herunder er den rå del af arbejdsprocessen i billeder.

DSCF0008

Beplantningen skal bestå af primært stedsegrønne og skyggefulde planter, hvor mos og et fugtigt miljø vil forekomme naturligt. Det er essensen i anlæggelsen af en Tsukubai. Oprindeligt er Tsukubaien brugt som symbolsk rensning af hænder og mund før indgangen til nogle templer og altid i te-haverne inden gæsterne går ind til te-ceremonien. Som regel er det af symbolsk karakter, også man springer mundskyllet over der hvor vandet ikke er rent kildevand.

En Tsukubai kan anvendes i mange andre japanske haveformer, da den også bruges af mere æstetiske årsager som et dekorativt haveelement, hvor det rindende vand skaver en anden dimension og oplevelse af haven.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: