Tid til prikling

I dag startede priklingen af nogle af de frø, som blev sået i starten af marts, og som nu er blevet til småplanter. De nye planter skal flyttes fra såjorden til mere plads i større potter, og med en jord, der er mere velegnet til den videre vækst. Senere kan planterne plantes ud, når der er varme nok i jorden og planterne er vokset til.
L1027854
Jeg bruger en spisepind af træ til at lave fordybninger i jorden og til forsigtigt at få rødderne anbragt så flest muligt vender nedad i jorden. Hvis for mange rødder vender opad i jorden vil det hæmme væksten i starten. Jorden trykkes let til om stænglen så planten står stabilt i jorden. Bagefter vandes godt igennem. De første par dage kan småplanterne godt lægge sig lidt ned, men vil hurtigt rejse sig når de trækker vand op. Planterne placeres inde i et uopvarmet drivhus eller en uopvarmet udestue. Det er tilpas temperatur til god vækst. Senere kan de anbringes ude for at blive afhærdede inden de skal i jorden i bedene.

 

5 kommentarer til “Tid til prikling”

    1. Det er en god og billig måde at få mange planter på, og så er der selve glæden ved at frembringe det selv. Det bliver godt. God weekend.

  1. Det ser godt ud, men uh det er den knap så morsomme del, synes jeg – når man får prikleplanter overalt;)) Derfor sår jeg først nu og i år tester jeg såning i overvintringsteltet ude i drivhuset for at se om jeg fremover kan slippe for såning indendøre.
    Forsat god prikling – jeg smiler af at du bruger en spisepind (bonsaistil) og jeg som er tegner i mange år har brugt/bruger en gammel yndlingskuglepen:o)

    1. Næste skridt her er at få etableret et drivhus. Det står og venter på at blive samlet, og påskedagene er et godt bud. Så kan småplanterne komme derud fremfor at fylde op i udestuen. 🙂
      Ja, favoritværktøjet smitter åbenart af på hver sin måde 🙂

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: