Svedende planter

Ingen have uden vand. Derfor vander vi i øjeblikket haven, sådan at det vi har plantet også overlever. Planterne kan ikke klare varmen uden at kunne fordampe vand og køles ned. Vores jord er sandet og derfor er vandingsbehovet større end på andre typer mere fed jord.

DSC05679

Vi har indsamlet regnvand, men det rækker jo kun indtil naturen fylder tanken op igen. Jeg tror vi bliver nødsaget til at sætte lidt ekstra kapacitet op til næste sæson, selvom vi vel ikke får så tør en periode igen lige med det samme.

DSC05672

Krukker skal vandes jævnligt. Men især bonsai der ofte står i særligt små skåle (af æstetiske årsager), skal vandes dagligt. De mindste bonsai vandes to gange om dagen på varme og blæsende dage. Ellers kan de ikke køles godt nok af via transpirationen, og kan lide skade. I værste fald dø af varme og udtørring. Lidt ærgerligt at bruge måske tyve år på at arbejde med et smukt træ, og så lade det dø pga. et par dage uden vand. Så førsteprioritet morgen og aften, er fokus på vandingsbehovet.

Men smukt er det alt sammen, og væksten er fin endnu. Kun få bladskader på etablerede planter, mens nogle bambus, der blev flyttet tidl. i år ikke ser for pæne ud. Men rødderne får vand, og så skyder de igen til næste år.

3 kommentarer til “Svedende planter”

  1. Pingback: Svedende planter – Bonsai Vaerkstedet Denmark

  2. Smukke billeder:) Ja, det er et stort arbejde at vande for tiden. Vi har dog lerjord, men planterne er alligevel begyndt at tørste efter vand. Vi vander dog kun det allermest nødvendige, men vi håber på en regnbyge, men den lader vist vente på sig.

  3. Tak. Regn kommer der desværre ikke noget af lige foreløbigt. Sådan en god lang sommernats regnbyge vil ellers være velsignet lige nu 🙂

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: