Skygge i haven

I den her fantastiske, solrige, og lidt for tørre sommer, er det rart at kunne søge ind i skyggen i ly for solen. Nu er solskin jo godt, men også med måde af sundhedsmæssige årsager, såvel som almindeligt velbehag når temperaturerne stiger. Tænk at man skal skrive om det i Danmark, men sådan er dette år og hurra for det.
Inspireret af Helt hen i havens artikel, som var inspireret af Havefolkets artikel om skygge, har jeg ladet mig smitte, og vil her vise et par skyggepladser i vores have. Når solen står højt på himlen har vi en plads under to store Troldhassel i Lisbeths have, som altid giver skygge og kølighed i middagstimerne.

L1014024
Lisbeth på skyggepladsen under de store troldhassel.

Her kan man sidde med kaffen og nyde blomsterfloret uden at blive brændt af. En anden plads er med udsigt til vores eng med får, hvor skyggen indfinder sig om eftermiddagen, mens der stadig er sol på engen. I den Japanske have er der opført en overdækket plads med en bænk. Her nyder jeg ofte synet af have og udsigten til bænkene hvor mine bonsai er opstillet. Her er en særlig ro, og efterhånden som træerne vokser til bliver her også en mere kølig skovagtig stemning.
Skyggepladser er lige så vigtige som solpladser, og ikke mindst i en sommer som denne skal de bruges og nydes i fulde drag.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: