Paradis i Paradehuset

Det er et lille paradis i Paradehuset på Gidselfeldt Gods. Vi har været der før, for et par år siden, og blev helt forelsket i stedet. Vi har længe snakket om at vi måtte tilbage, og det var vi så for et par dage siden. Der er noget helt særligt tiltalende over stedet. Som også afføder, at vi hver gang kommer hjem med ny inspiration til vores egen have.

Stig Lauritsen, der med stor imødekommenhed tager imod gæster i Paradehuset.

Det er havedesigner Stig Lauritsen og landskabsarkitekt Greg Kobett, der styrer stedet med venlighed og stor imødekommenhed. Paradehuset er i sig selv et imponerende væksthus. Oprindelig bygget i 1876. Smukt renoveret og fyldt med planter og ting. Masser af ting. Og masser af planter.

Udenomsarealerne består af en have med krukkearrangementer, et mindre orangeri og igen, – en masse planter. Stig tog imod os og vi havde en rigtigt hyggelig snak. Dejligt at blive mødt med sådan en varme og imødekommenhed.

Pelargonium sidoides.

En smuk og lidt finurlig retro-plante havnede i indkøbskurven. Pelargonium sidoides er måske en lidt gammeldags plante. Men den er meget smuk med sit grågrønne løv og en fin lille purpurfarvet blomst. Kunstneren i huset (Lisbeth) retter sikkert min farvebeskrivelse når hun læser indlægget her. 🙂 Bonus info: Oprindeligt blev udtræk af rødderne anvendt imod influenza.

Med løs hånd

Det jeg så godt kan lide ved den måde have og orangeri er indrettet på, er de mange personlige indslag. Plus den måde der er plantet på. Styret. Men med løs hånd.

Mamelukærme og kongelys.

Der giver en naturlighed og afslappet stemning, når planter får lov at vælte lidt rundt ud over stierne, og mellem krukkearrangementer. Ikke perfektionistisk og med pertentlighed. Men med løs hånd.

Lisbeth med smil på læben og ro i sindet.

Her er rigtigt meget at gå på opdagelse i, men stedet giver også en lyst til bare at sidde og slappe af. Med den gode kage og kaffe som en obligatorisk bonus kan man sidde og drømme lidt. Og bare tage indtrykkene ind og med hjem.

4 kommentarer til “Paradis i Paradehuset”

  1. Flot præsentation. Jeg kender godt til Paradehusets eksistens, men har egentlig aldrig opfattet det som et egentligt udflugtsmål. Nu er der også lidt langt fra Ebeltoft, men alligevel… og kaffe og kage lokker mig hvorhen i verden 🙂
    Hilsen Lisbeth

    1. Hvis kage og kaffe ikke er nok, så kan den hyggelige have og det smukke paradehus måske lokke dig på de kanter engang. Vi opdagede stedet for tre år siden, og det er nu et af de steder vi skal tilbage til med jævne mellemrum. 🙂

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: