Næste have-skridt

Det næste have-skridt der tages, er etableringen af en mindre potager have. Potager haven er en dekorativ køkkenhave, hvor blomster og det æstetiske er lige så vigtigt som nytteværdien af afgrøderne. Det bliver i første omgang et mindre område, og der skal også sættes et drivhus op. Et helt almindeligt knap 10 kvm drivhus. MEN, det skal først samles, og jeg har ingen manual da jeg har fået det foræret, og uden glas. Men den tidl. ejer, John, kommer heldigvis og hjælper. Så må vi se hvordan det går. 🙂 I dag skal det gerne samles, og senere males det sort, inden glasset skal i.

Dahlia.

Status på haven

Tidligt efterår, med dertil hørende skift mellem sol og regn. Noget haven nyder godt af. Roserne er godt på vej med et hold nye blomster. Dahliaerne trives igen, og sommerblomsterne (Stolte kavalerer, Cosmos, Skønhedsøje, Coreopsis og Tobaksplante, Nicotiana sylvestris) kører bare videre. Alt sammen meget mere frodigt end forventet efter den varme og tørre sommer. Men vandslangen har også været benyttet flittigt. Nu har skyerne taget over, og tusind tak for det.

Duftgeranium.

Vand

Havedammens beplantning er vokset godt til på bare et år. “Hemmeligheden” er at bruge planter nok, så de ikke står med stor afstand. Det meste er hentet andre steder i haven, og andet er nyt. Vandplanten Zephyranthes candida blomstrer lige nu med sine meget sarte og smukke blomster. En diskret vandplante, som man så bare nyder så meget desto mere, når den endelig er der.

Vandplanten Zephyranthes candida blomstrer.

Vandet giver så meget til en have. Både med det dyreliv, som følger med. Vandplanterne naturligvis, men også lysets refleksion i vandet og spejlingerne. Sidst, men ikke mindst, lyden. Det rislende vand har en beroligende virkning. Den får dog ikke indflydelse på min dag. Der skal samles drivhus og haven skal forberedes på journalistbesøg i starten af ugen. Mere om det senere.

Hav en god havedag.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: