Fra skrot til flot – 2. del

Nogle gange opstår ideerne spontant. Det gør de ofte her. Men belært af erfaring, og heldigvis nogle gange hæmmet af tid og investeringsmuligheder, kan de ikke allesammen udføres straks. Tankerne har mange gange været vendt omkring et drivhus, orangeri eller en udestue. Placeringen har varieret fra den vestlige del af haven, sammenbygget med huset, drivhus ved søen og så videre.

Vi har et gammelt drivhusskelet liggende, der “bare” skal samles og have glas i. Men i efteråret faldt jeg tilfældigvis over et stort parti vinduer og et par døre, og da de var så billige som de var, så købte jeg dem med det samme. Så måtte vi se hvad de kunne bruges til senere. Ud af det opstod tanken om et anneks eller orangeri (som der ikke var vinduer nok til). Det lille drivhus ligger derfor stadig og venter.

Det gamle skur med den støbte terrasse. Lavet med genbrug af gamle mursten indstøbt.

Efter havedammen blev anlagt i sensommeren og efteråret 2017, anlagde jeg en støbt terrasse på pladsen foran det gamle skur. Terrassen er blandt andet med nedstøbte gamle mursten lagt i som pynt. Tanken var at have en overdækket plads hvor man kunne sidde i regnvejr eller i skygge for solen. Men, selvfølgelig var det der annekset skulle være. Et isoleret rum til ren afslapning og nydelse, men med stort vinduesparti, så vi kan have planter derinde og udsigt til havedam, have og himmel.

 

Det var her det gode køb satte dagsordenen. 12 termovinduer og to døre. Til 1.200,- kr. De fejlede ikke noget og skulle bare hentes i en lade. Hos en tømrer, der havde gemt dem til sit eget orangeri-projekt, som bare aldrig blev til noget. Tak for det.

 

Skelettet undervejs i opbygningen med de første vinduer sat i.

Så var det sådan set bare at gå igang. Min fortrinlige fordel (nogle gange ulempe), er at jeg aldrig helt ved hvad det indebærer når jeg går igang. For vidste jeg det inden, blev det måske ikke til noget. Når det nu står færdigt ser det jo bare enkelt og fint ud, men undervejs opdager jeg hvor meget der skal til for at det bliver godt nok. Men nu er det der, og strabadserne er glemt.

Annekset er indrettet med en seng, bygget af den palle som den indvendige træbeklædning blev leveret på. Vi sætter stor pris på at genbruge så meget som muligt. Nyt træ inde og ude var dog en nødvendighed for at sikre holdbarheden. Og det er ikke så dyrt hvis man f.eks.vælger forskallingsbrædder til rummets vægge og lofter. De er ikke lige alle sammen, men det giver den rustikke charme (og en hulens masse udfordringer med tilpasning).

Indretningen er mest genbrug. Bordet er et gemt og glemt fund fra en tidl. ejer af huset. Resten havde vi selv stående på lager. Den sorte loftlampe er fundet på nettet, og har lige præcis den råhed og charme som genbrug har. På den måde virker det lidt som om annekset har ligget her længe, og ikke at sidste søm blev slået i for få uger siden. Udendørs lampen på billedet herunder, er en arvesag fra mine forældre. Jeg har ventet i årevis på at finde den perfekte plads. Så jeg måtte bygge en bygning den kan være på.

Bygningen er iøvrigt 20 kvm, og sammenlagt med den øvrige bygning (det gamle skur det er bygget sammen med) holder vi os under de 50 kvm fritliggende småbyggeri som man må bygge uden tilladelse. Det skal bare anmeldes bagefter til kommune og til forsikringen.

 

Farven på væggene indenfor var et sidste øjebliks valg. Vi havde et par andre kulører i spil, men på vej hen til malerforretningen, faldt det pludseligt på plads. Den lyse støvede grønne passede lige pludseligt perfekt til et rum, der er så tæt i kontakt med haven. En glidende overgang fra inde til ud. Loftet er hvidt, og får alt lyset til at sprede sig dejligt i rummet.

Udefra, er valget faldet på sort træværk. Huset vil senere bliver iklædt samme stil, og så hænger det hele sammen. Et meget klassisk valg, men det passer så godt til en have. Nu er det herude vi bor. Næsten. Det er som at tage i sommerhus to meter fra huset.

Se meget mere i billedgalleriet herunder 🙂

5 kommentarer til “Fra skrot til flot – 2. del”

  1. Nøøøøj, hvor er det lækkert. WOW, du er dygtig.
    Har du navnet/nummeret på den grønne farve? Vi leder p.t. efter en til vores havehus, der er ved at blive ombygget. Vi har umiddelbart tænkt os en mørkere, men jeres ser godt ud, så inspiration er velkommen.

    1. Tusind tak. Også for alle de andre søde kommentarer du kommer med. Det er dejligt 🙂 Den grønne farve er fra Flugger: Kulør IN-776 Flutex 5. Farvekode: BB 140, GS 84, YO 420, WW 756 Håber det kan bruges.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: