Den levende have

Regnen gjorde godt og nye blomster afløser gamle. Roserne tager over efter Rhododendron, og blandt træerne, er det nu det grønne løv som  dominerer nu hvor Magnoliaerne har smidt de sidste blomster.

L1018129

Omskifteligheden i haven er noget af det som giver glæde. Selvom man kan ærgre sig en smule over noget smukt forsvinder, så afløses det blot af noget nyt som man kan kaste sine øjne over. Den konstante forandring gør haven levende, og man lærer at sætte pris på de enkelte planters storhedstid så længe det varer. Ved siden af det, er der mere konstante planter, som f.eks.buksbom, der i mange måneder er stabilt grønne. Buksbom varer hele året, og er sammen med stedsegrønne træer med til at give et fast holdepunkt, imens alt det andet blomstrer, visner, dør og genopstår.

 

1 kommentar til “Den levende have”

  1. Ja det er afgjort det som er spændende i haven, at haven er omskiftelig og lidt sin egen. Hvis den er smuk i dag betyder det ikke den den er det om en uge. Jeg nyder den er i sin egen, med alt hvad det indebær. Skønt med den levende have!

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: