Dahliaerne skal i hus

Dahliaerne skal snart ind for vinteren. Det kommer helt an på vejret, for der er ingen grund til at tage dem ind før tid. De tåler ikke ikke frost, men lad bare blomsterne og deres stængler få en snert nattefrost inden de kommer op af jorden. De klapper sammen når de har fået frosten at mærke, men knoldene klarer det fint en enkelt nat.

Så længe der ikke er tale om mere end en nat med én minusgrad i luften.

 

Lad dem blive ude længe

Jeg lader mine Dahliaer (Georginer) blive i jorden så længe som muligt. For at få mest mulig glæde af blomstringen. I år har sæsonen varet ekstra længe, og det er bare om at nyde det så længe det varer.

Alligevel har jeg taget et spadestik i en af de større krukker, da Dahliaen Night Queen begyndte at se noget træt ud efter en lang sæson. Så op med dem. Og du kan se hvordan de håndteres, deles, og vinteropbevares i ugens medlems-video.

 

2 kommentarer til “Dahliaerne skal i hus”

  1. Er det nok bare at holde dem i en lukket terrasse hvor der er vinduer der kan åbnes, hvis der er behov for det? Terassen kan også opvarmes. Er det nødvendigt for mig at tage dem ind?

  2. Hej Cecilie
    Det handler alene om at de ikke tåler frost. Så hvis du renser dem for jord og deler dem (som vist i videoen) og holder dem opbevaret mellem 3-8 grader ca. så er det fint. Se evt. videoen hvordan du gør. (Det koster ikke noget den første måned som er en gratis prøveperiode).
    MVH Morten Albek

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: