Bonsai klipning

Juni er store afløvningsdag i bonsai-verdenen. Søndag drog jeg til Odense for at arbejde sammen med mine to faste bonsaikompagnoner i Fuchi Bonsai. I juni er det højsæson for at fjerne alle blade ( i nogle tilfælde delvist) på en del løvfældende træer. Det er f.eks. Japanske Ahorn, Paradisæbletræer o.a. Ved at strippe træet for blade, og kun efterlade bladstilken opnås at der i bunden af bladstilken vækkes en sovende skud. Det aktiveres når træet mister sine blade, og der kommer et nyt hold mindre blade. I naturen er det en sikkerhed for overlevelse efter et insektangreb eller anden skade. Når vi dyrker bonsai, er det en måde at skabe mindre blade, der passer til træets proportioner og æstetik, og som også giver kortere afstande mellem bladparene efterfølgende i indeværende vækstsæson.
Derudover var der lidt justering af stedsegrønne træer, Taks, Kinesisk Enebær m.v. Dejlig beskæftigelse på en god sommerdag.
Herunder fotos fra dagen, bl.a. før-efter-billeder. Nogle af bonsaiene er træer på vej til at blive bonsai, andre er mere eller mindre færdige bonsai, som dog hele tiden skal holdes i god vækst og trimmes.

Torben og Johnny.
Torben og Johnny.


 

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: