Blomstrende japansk have

Blomster er ikke det man altid forbinder med en japansk have. Faktisk er der en ret ensformig og snæver opfattelse af hvad en japansk have er. De fleste tænker på revet grus og sten og et par formklippede træer. Men en japansk have er meget mere end det.
L1012415
Japanske haver er lige så varierede som andre havetyper. Der er bare den grundlæggende forskel på andre havetyper og den japanske have, at sidstnævnte er meget enkle, med fokus på at genskabe et miljø fra naturen i en meget stilren og enkel form. Formklippede buske kan illustrere bjerge, og grus kan illudere vand f.eks. Foråret i en japansk have byder på farver, når de Japanske Azalea blomstrer. Efter blomstringen overgår haven til sin grønne periode, hvor det handler om form og ikke farve. Enkelheden er hele tiden i fokus, og det giver større opmærksomhed på den enkelte blomst og plante end store bede med masser af blomstrende planter. Derfor er der en særlig ro i en japansk have, som man skal forstå at værdsætte.
Japanske haver er lige så personlige som europæiske haver. Og derfor er vores japanske have også personlig. Det betyder at vi har vægtet skovstemningen, som er i den japanske thehave, og blomstringen i foråret. Der skal være rart i vores have, og derfor lægges der vægt på frodighed. Ligesom man kan se i Japan, i thehaven og i en del private haver.
Her et stemningsbilleder fra vores japanske haveafsnit, som lige nu bl.a. byder på de blomstrende Azalea i flere farver.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: