Blomster og kunst – romantik eller forfald

Blomster har altid været et emne for kunstnere, og ikke mindst er der produceret mange malerier hvor blomsterne er i fokus. Som regel romantiske motiver a la Monets åkander, eller som haveentusiasten Anne Just, der jo også var kunstmaler.
L1014480
Ann-Lisbeth Sanvig, min hustru, har valgt en anden indgangsvinkel til at skildre blomsterne i kunsten. “Titlen på mine malerier er Vanitas. Vanitas er en genre inden for stilleben-maleriet, som blomstrede op i den hollandske kunst i det tidlige 17. århundrede. Jeg har valgt at fortolke vanitas-motivet med blomster og kombinere det med fotos af forladte steder.  Det forfald, som indtræder, når f.eks. et hjem bliver forladt, og tiden sætter sine spor, kan være utroligt smukt, men vidner også om tingenes og livets forgængelighed. Blomsterne er sat i kontrast hertil som symbol på det nye liv, som blomstrer op, men som er flygtigt og forgår med tiden.”
Der er blomsterfestival i Odense lige nu, og imens kan du besøge Gallerie Rasmus i Ny Vestergade 8-9 i Odense, hvor malerierne er udstillet. Se mere om Ann-Lisbeth Sanvig på www.aasanvig.com og om kunstskolen på www.sanvigs-kunstskole.com

Søndag d. 17/8 kl. 11.00 – 15.00
kan du få en snak med blomsterkunstner Else-Marie Andersen og billedkunstner Ann-Lisbeth Sanvig i Gallerie Rasmus 
om blomsterdekoration og maleri.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: