2 sæsonner

L1011954
Vi har 2 havestile her på vores landejendom i det midtfynske. I mellem bygningerne er anlagt en Japansk Have med inspiration fra te-haven. Foran hovedbygningen er anlagt en have i engelsk stil, med grusstier og farveopdelte bede.
De to havetyper har et fællestræk i foråret, og så skilles deres veje resten af sæsonen. Den engelske havedel har blomsterfloret under opbygning fra foråret det fortsætter i en opadgående formkurve henover sommeren. Med roser, katost, digitalis, lathyrus, ridderspore o.s.v.


Den Japanske have blomstrer med kirsebærtræet lige nu, som afløser til enkelte blomstrende løgplanter. Azaleaerne udfolder deres blomster i disse dage, og når de har gjort deres arbejde er det minimalt hvad der blomstrer resten af sæsonen. Der vil haven være udpræget grøn, kun med minimalistiske blomster. Den japanske have er overvejende grundlagt for at skabe ro, med enkelhed og harmoni i de formklippede planter og træer, med den engelske haves overflod af blomster og farver som en modsætning.
Hver sin havetype byder på hver sin oplevelse og glæde. Lige nu følges de ad, men om lidt tager de hver sin retning med hver deres styrke.

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: